Torta - Kinder Maxi King
Ingrediencie:
Korpus:
- 150 g ovsených vločiek
- 100 g lieskových orechov
- 80 - 100 ml vody
- 1 PL kakaa
- 1 PL domáceho medu
Plnka:
- 750 ml mlieka (1,5%)
- 250 g hladkého tvarohu
- 2 balenia vanilkového pudingu (balenie cca 75 g)
- 1 PL stévie
Karamelová vrstva:
- 100 g sušených ďatlí
- 50 ml vody
Poleva:
- 50 g lieskových orechov
- 50 g 80% horkej čokolády
- 30 ml mlieka (1,5%)
Postup:
Korpus:
Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme. Kľudne vám môžu ostať aj väčšie kúsky ( ja som to rozmixoval do hladka). Hmotu natlačíme do tortovej formy o priemere 18 - 20 cm.
Plnka:
Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding podľa návodu ( okrem cukru, nebude treba pretože to bude dosť sladké ). Kým puding za občasného miešania mierne vychladne, tvaroh zmiešame so stéviou a pridáme vychladnutý puding. Zatiaľ si dôkladne rozmixujeme ďatle s vodou a snažíme sa, aby nám vznikla až jemná pasta. Túto ďatlovú pastu dáme na 1/2 koláča a zalejeme zvyšnou polovicou krému. Dáme vychladiť.
Poleva:
Na vodnej pare si roztopíme čokoládu s mliekom a za občasného miešania necháme mierne vychladiť. Zatiaľ si nasekáme oriešky, ktoré poukladáme na vychladený koláč a zalejeme vlažnou čokoládou. Necháme stuhnúť.