Arašidovo - čokoládové mufiny
Ingrediencie:
Cesto:
- 125 g horkej čokolády polámanej na kúsky
- 165 ml mlieka
- 285 g svetlého hnedého cukru (použite kľudne biely)
- 105 g mäkkého masla
- 180 g polohrubej múky
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- soľ
- 8 g kakaa
- 2 veľké vajcia
Krém:
- 200 g zmäknutého masla
- 400 g práškového cukru
- 200 g krémového syra
- 100 g arašidového masla
Postup:
Čokoládu, mlieko a polovičné množstvo cukru za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo a zvyšný cukor vymiešame mixérom na penu. Preosejeme múku, kypriaci prášok, sódu, soľ a kakao.
Zvlášť zľahka vymiešame vajcia a zmiešame ich s maslovou penou. Ak by sa v mase vytvorili hrudky, zamiešame do nej lyžicu pripravenej múčnej zmesi. Potom jemne vmiešame zvyšnú múku. Nakoniec pridáme pripravenú čokoládovú hmotu. Naplníme košíčky na mufiny do dvoch tretín a 15 - 20 minút pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C.
Vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. Pridáme syr a nakoniec arašidové maslo. Krém navrstvíme na vychladnuté mufiny a ozdobíme napríklad arašidmi, čokoládovou omáčkou a nalámanými praclíkmi.