Lepené kokosové pyšteky
Ingredencie:
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- štipka soli
- 130 g masla
- 2 žĺtky
- 195 g práškového cukru (130 g)
- džem
- čokoládová poleva
Kokosové pyšteky:
- 4 a 1/2 bielka (3)
- 270 g práškového cukru (180 g)
- 200 g kokosovej múčky (100 g)
Postup:
Preosiatu múku premiešame so soľou, pridáme žĺtky, pokrájané zmäknuté maslo, cukor a vymiesime hladké vláčne cesto. Cesto zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Medzitým nad parou vyšľaháme bielka s práškovým cukrom na tuhý sneh a jemne vmiešame kokosovú múčku. Kokosovú penu lyžicou ukladáme na mastným papierom vyložený plech a v slabo vyhriatej rúre pomaly upečieme (takmer usušíme) kokosové pyšteky. Odstáte cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 3 mm a okrúhlou formičkou veľkosti upečených kokosových pyštekov povykrajujeme kolieska. Na vymastenom plechu v stredne vyhriatej rúre upečieme. Vychladené kolieska a kokosové pyšteky natrieme z jednej strany džemom a vždy jedno koliesko a pyštek spojíme. Lepené pyšteky namočíme do polovice v čokoládovej poleve, uložíme na mriežku a necháme stuhnúť.
Poznámka:
V zátvorke sú originálne hmotnosti, kolegyňa ho robila už niekoľko krát a už má odskúšané iné hmotnosti. My si musíme ešte overiť či je lepší ten jej alebo originálny recept.