Nutelová torta
Ingrediencie:
Korpus:
- 230 g múky
- 60 g cukru
- 120 g masla
- 2 vajcia
- 20 g kakaa
- soľ
Krém:
- 250 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 3 PL cukru
- 125 g masla
- 1 celú nutelu
- lieskové orechy v čokoláde
Postup:
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, opatrne po jednom vmiešame vajíčka a nakoniec múku zmiešanú so soľou a kakaom. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy a korpus pečieme pri teplote 180 °C. Po upečení ho necháme vychladnúť a rozkrojíme na dve časti.
Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Opatrne doň vmiešame maslo a nutelu. Krémom potrieme oba vychladnuté korpusy. Vrch torty ozdobíme lieskovými orechmi v čokoláde (môžeme dať aj čerstvé ovocie) a tortu uložíme na noc do chladničky stuhnúť.